Skip to main content

Hilly Jansen

Oude Raadhuis
Schilder

Hilly groeide op aan het strand van Zandvoort. In het pension van haar ouders, tussen de badgasten en lange warme zomers.
Al in haar vroege jeugd blonk Hilly uit in tekenen en sinds zij zich kan herinneren, wilde Hilly kunstenaar worden, zangeres of balletdanseres. "Ik was vroeger het kind dat veel tekende, danste en dagdroomde.
Ik kreeg vaak te horen dat ik verder moest gaan met dromen waarmaken, maar niet moest versplinteren. Je kunt maar in een ding heel goed zijn".

Door alles wat er in een leven gebeurt ging zij, nuchter als ze is, een hele andere kant uit om geld te verdienen. Maar zij is altijd blijven tekenen, ontwerpen en schilderen.
Al vele jaren inzetbaar voor cultuur algemeen in Zandvoort, het museum en het organiseren van activiteiten en evenementen. En dan soms.....kan ze tijd voor haar eigen kunst maken.
Jansen is autodidact en haar stijl is vrouwelijk realistisch. Zij heeft het schilderen zichzelf aangeleerd door oneindig veel kunstboeken te bestuderen. Door intensief te kijken naar de techniek, de compositie en de kleuren en niet bang te zijn voor experimenteren (en opnieuw beginnen) ontwikkel je een eigen stijl. De ontwerpen doen denken aan theater, aan prachtige drag queens en fashion.
Regelmatig organiseert zij workshops waarin ze mensen verder helpt met inspiratie en schilderen. Met kleine trucjes die het allemaal net wat mooier maken.
Het mooiste compliment: "Wat heb je een fijn atelier, wat een heerlijke muziek en wat zijn we trots op het eindresultaat".

www.hillyjansen.nl

Zandvoort Art 2024, 11, 12 en 13 oktober 2024