Skip to main content

Dit jaar doen de volgende kunstenaars mee: Totaaloverzicht en overzicht per categorie

Aad van Koningshoven

Locatie: LDC (22)/ Rabbel

Ik ben Aad van Koningshoven, sinds 1992 zelfstandig als fotograaf, illustrator en grafisch ontwerper. Ik heb diverse opdracht- gevers, waaronder de gemeente Zandvoort. Afgelopen zomer waren mijn historische racefoto’s nog te zien op de Zandvoortse boulevard. Ik maakte ook het campagne- beeld van de Half Litre Heroes Formula 3 poster, ter ere van het 75-jarig bestaan van het circuit. Er hangt ook een doek van 20 meter aan de muur naast het Palace hotel met mijn werk. Het is een ‘Straatrace door Zandvoort’ geworden, met    grote Nederlandse racehelden zoals Jan Lammers, Bleekemolen, Slotemaker, Gijs van Lennep en de Luyendijks. In 2022 werd ik gevraagd om een ‘tribute to Max Verstappen’ te ma- ken, die hangt nu ook op de wand naast het Palace hotel. Naast dit alles heb ik een grote voorraad unieke historische racebeelden, op negatief. Het gaat om races vanaf 1964 in alle raceklassen, ook de Formule 1. Hier zijn prints van te maken op bijna ieder gewenst formaat. Naast mijn werk voor de autosport maak ik ook wanddecoraties voor in huis en kinderkamers. En ik maak schilderijen in opdracht, van racewagens tot landschap- pen, huisdieren, bijna alles kan in overleg! Ik ben heel blij en trots dat mijn werk te zien is tijdens de Kunstlijn Zandvoort.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.aad-design.nl

Annemarie Sybrandy

Locatie: LDC (22)

Annemarie maakt op een eigenwijze haar objecten van mozaiek. Ze gebruikt tegels, servies, kralen, glimmers en stukjes spiegel. Er wordt servies gebruikt die emotionele waarde hebben, herinneringen van vroeger. En ook servies uit verschillende landen... Reclycle-Art/ Scherven brengen geluk.. Speelse creaties afgewerkt met een onder- steunende kleur voeg.

www.annemariesybrandy.nl
https://www.facebook.com/annemarie.sybrandy/
https://www.instagram.com/annemariesybrandy/

Linkedin Annemarie Sybrandy

Annette van Kesteren

Locatie: LDC (22)

De vroege ochtendwandelingen langs zee zijn voor Annette de inspiratie voor het project “Rondje Zee”. Gevonden afval van het strand, maar ook schelpjes heeft ze verwerkt in haar textielkunst, vaak onopvallend. Vervolgens heeft ze de kunstwerken samen met ronde kleurrijke strandvondsten in een fotoboek vastgelegd. Zo laat ze de gevonden rommel op een andere manier zien. Het levert een bizar beeld op van wat er allemaal te vinden is op het Zandvoortse strand.

Insta: draadjes.aan.zee
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anne van der Veen

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Mijn naam is Anne van der Veen en ik woon in Zandvoort. Ik heb de zee graag in de buurt. Oorspronkelijk kom ik uit Lelystad, maar het IJsselmeer heeft geen branding. Vandaar het strand van Zandvoort. Vroeger was ik werkzaam als freelance illustrator en visualiser, en daarna als ontwerper en DTPer voor een uitgever van partystickers, plaatjes van prinsesjes, pony’s en dat soort spul. Maar dat is lang geleden. Tegenwoordig is tekenen en schilderen vooral een hobby. Met de zee als grootste inspiratiebron maak ik schilderijen van stranden en surfspots die ik zelf verzin. Of tekeningen van surfers in actie. Combinaties natuurlijk ook. In op- dracht maak ik soms zogenaamde SlapOn Murals. Ik zaag dan een afbeelding uit triplex, beschilder deze, en dan kun je hem zo op de muur plakken. Dit zijn ook vaak zeewezens om eerlijk te zijn.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Insta: soulsurfingdays

Anja van Gerwe

Locatie: Hanneke Voit Bloemen (7)

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Anja van Gerwe ik ben geboren en getogen in Zandvoort. Een jaar of zes geleden heb ik les genomen bij Marianne Dijkstra en daar is de liefde voor het schilderen echt begonnen. Ik schilder het liefst de Nederlandse tuinvogel maar af en toe ook een bontgekleurde tropische vogel dat vind ik ook leuk. Ik vind het een enorme eer dat Hanneke Voit mij gevraagd heeft om mijn schilderijen bij haar te exposeren tijdens de kunstroute!!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bas ten Pierik

Locatie: Bijgebouw Protestantse Kerk

911
Dit werk heb ik gebaseerd op de terreuraan- slag van 9 -11 met een vrijheidsbeeldbril op het vrijheidsbeeld eronder staan de Twin towers waar 1 vliegtuig zich doorboort in het gebouw beginnend met een vuurzee. Het lint wat op het rekje zit rechtsonder wordt met nietjes bij elkaar gehouden. De taartkaarsjes beschilderd met nagellak kunnen worden aangestoken voor hoop.

Barba Selassie
Een kruising tussen Barbabee en Jezus met
een doornentak op zijn hoofd

Samuel Wilson
De echte naam van Uncle Sam is Samuel Wilson, een vleesverkoper uit Troy.
De bril balanceert op het vrijheidsbeeldje dat weer verlijmt zit op het gezicht van een 3d puzzel van het vrijheidsbeeld met led verlichting.

Ik bedenk volgens mij als 1 ste ter wereld en ontwerp brillenrekjes met verschillende thema’s. Ik haal veel interesse uit tweede hands gebruiksvoorwerpen hobbies oa tuinieren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.brillenrek.nl
Facebookgroep eyecatcher

De goede mens van Santfort Film

Locatie: LDC (22)

Drie goden strijken neer met een missie: ontdekken of er nog goedheid leeft onder de mensen. De jonge schoonmaakster Cindy is de enige die de goden hartelijk ontvangt en wordt beloond zodat zij haar droom kan verwezenlijken. Ze begint een gezellig gebakszaakje “Cindy Sweets” maar dan begint de ellende... Hoe lang houdt de goede Cindy het vol?

Kom kijken naar dit moderne sprookje vol humor en herkenbaarheden, geïnspireerd op een toneelstuk van Bertolt Brecht. Het is een ware gemeenschapsfilm geworden met allerlei dorpsgenoten voor en achter de schermen.

Carolien Riem Vis

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Als ik schilder ben ik. Ik kijk, voel, denk, beweeg en zoek voortdurend balans tussen weten en niet weten, tussen controle hebben en het onvoorspelbare toelaten. Het werk dat ik op Zandvoort Art laat zien komt uit een serie abstracte landschappen gemaakt op papier met water, ecoline, pigment en zout.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.instagram.com/carolienriemvis/

Cora Klijn

Locatie: Reloved (16)

Vanaf 1985 is mijn creativiteit sterker geworden. Ik ben toen les gaan geven in het maken van porseleinen poppen, ik had we- kelijks zo’n een 24 cursisten. Tien jaar later ben ik de opleiding genezend tekenen gaan doen, mijn creativiteit gaat veel kanten op. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om huizen te stijlen of etalages in te richten en de laatste tijd ga ik steeds meer schilderen. Eigenlijk niet een bepaalde stijl maar gewoon alles wat ik maar leuk vind, zoals portretten van mijn kleinkinderen. In de winter ga ik workshops en cursussen geven in mijn nieuwe winkeltje “Reloved” in het centrum van Zandvoort. Hier komen ook mijn schilderijen te staan tijdens de kunstroute.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
insta: reloved.zandvoort

Corine Stor

Locatie: MMX (14)

Na een aantal jaren ‘pauze’ heb ik het schilderen met olieverf met veel enthou- siasme opnieuw opgepakt. Ik zal in het Art weekend exposeren in ons restaurant MMX, Haltestraat 13. Hier staan dit weekend een aantal nieuwe schilderijen met het toepas- selijke thema : ‘drinks & food’. Daarnaast ook vroeger en nieuw werk geprint op aluminium of ander materiaal omdat ik het leuk vind om op deze wijze origineel werk toe te passen. Ik hoop jullie te zien op 14 en 15 oktober!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
insta: c.s.oilpaintings

Donna Corbani

Locatie: Atelier Donna Corbani (20)

In Atelier Corbani is er altijd iets nieuws te zien. Sinds 1995. Twee verdiepingen kunst en een beeldentuin. Thema’s als verbonden- heid, liefde en levenslust worden uitgebeeld in uiterst strakke lijnen en sprekende kleuren. Corbani’s schilderijen en sculpturen zijn geliefd bij verzamelaars in binnen en buitenland.

van Speijkstraat 104, 2041 KM Zandvoort
tel 023 571 2749
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.corbani.com
www.facebook.com/AtelierCorbani

Edwin Eduard Boering

Locatie: Wijn Aan Zee (21)

Mijn werk is geëngageerd en is een reflectie op de wereld. Fotografie en typografie zijn de belangrijkste technieken die ik gebruik. Beeld uit mijn omvangrijke archief van tien- duizenden analoge en digitale foto’s vormen de basis. Mijn creaties zijn bewerkingen van dat fotomateriaal in een mix van beelden uit de natuur en stedelijk gebied. Dat contrast is mijn inspiratie. Naast fotografie geprint op ‘state-of-the- art’ materiaal gebruik ik tekst en typografie, restmateriaal, hout, Indische inkt en acrylverf. De mixed-media composities met contrastrijk of grafisch beeld die daardoor ontstaan stellen vragen over de zin van het bestaan en het leven op aarde. In de expositie bij Wijn Aan Zee tijdens ‘Zandvoort Art 2023’ presenteer ik mijn werk aan de hand van fotoprints, afbeeldingen en tekststroken.

www.ebovervloed.nl

Insta: @edwin_e_boering

Edwin Keur

Locatie: Oude Brandweer Kazerne (10)

Zandvoort, Inspiratie voor velen om op de zogeheten gevoelige plaat vast te leggen. Met name strand en zee leveren prachtige plaatjes op. Zandvoorts inwoner en fotograaf Edwin Keur loopt dagelijks over het strand met zijn hond en heeft inmiddels vele foto’s verzameld. Mooie foto’s van het afgelopen jaar vormde de inspiratie voor deze expositie.

www.ZANDVOORTfoto.nl
Insta: @zandvoortfoto
www.facebook.com/zandvoortfoto

Ellen Kuijl

Locatie: De Smederij, Atelier Akwaaba (8)

Haar materialen, metaal en glas, verenigen het principe van vorming door verhitting.

In het glas vertaalt zij tribale motieven en geometrische basisvormen. De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is sinds 2008 Ellen Kuijl’s vaste werkplaats. De sfeer van De Smederij, met de naam atelier Akwaaba, past naadloos bij het werk dat Ellen maakt: rustieke metalen objecten waarin zij gefused glas verwerkt.
De aardse uitstraling van het metaal is helemaal op z’n plaats in dit atelier en de kleurige glaselementen geven daar een lichte toets aan. Zij werkt ook in opdracht en geeft workshops.

Atelier Akwaaba
www.glaskunst-ellenkuijl.nl

Ellen Hendrix

Locatie: LDC (22)

In mijn beroep als rouwtherapeut en tarotist voel ik de liefde voor de levenskunst om vanuit lastige situaties iets nieuws te vormen. De gelaagde ogenschijnlijke chaos in mijn abstracte werk is het afgeschilderd verlangen om steeds weer opnieuw kleur te bekennen en iets nieuws te vormen uit vele verschillende samenvoegingen. Het is de verbeelding van dat wat ik zie hoe mensen in rouw nieuwe kleuren toevoegen, oude en nieuwe vormen mengen en tegen- stellingen verenigingen in hun levenspalet. Hoe ze zichzelf opnieuw creëren. Door intuïtief te werken blijf ik dicht in mijn wezenskern. Dat voelt vervullend en bezield.

ellen@doorklinken
www.doorklinken.nl

Erica Huber

Locatie: Agatha Kerk (23)

Mijn inspiratie vind ik veelal in de natuur. De bruisende energie rond de zee, de krach- ten, de kleuren en de ruimtelijke beleving, verbeeld ik graag in mijn werk. Belangrijk vind ik het ZIEN van de schoonheid in het grote geheel en het bescheiden plekje van de mens daarin. Onderzoek naar lichtinval, verf, lijnen, kleuren, vormen, boeit mij van jongsaf. Ik geef les in Overveen en schilder portretten en landschappen in opdracht.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.ericahuber.nl

Froukje van Tetterode

Locatie: Rode Kruis Gebouw (19)

Mijn naam is Froukje van Tetterode en ik kom uit Zandvoort. Ik ben beeldend kunstenaar, schrijver en klankwerker. Mijn schilderijen zijn kenmerkend door mijn kleurgebruik, ik schilder met neon en me- tallic acrylverf op linnen. In al mijn werk wil ik de toeschouwer betoveren, ontroeren en laten nadenken. In het Rode Kruis Gebouw is er werk van mij te zien. Kom gezellig langs en laat u verrassen.


https://www.facebook.com/FroukjevanTetterode 
www.froukjevantetterode.nl

Floortje Bol

Locatie: LDC (22)

Het liefste experimenteer ik met oudere technieken. Ik werk graag met de drukpers, maar ook mijn analoge camera is altijd in de buurt. Mijn inspiratie ontstaat vooral tijdens de wandelingen die ik maak in Stadspark De Hout in Alkmaar. Terugkerende thema’s in mijn werk zijn kwetsbaarheid, dromen en vervreemding.


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.floortjebol.nl
Insta: @floortje.bol

Grace Spiegel

Voor Grace is het tekenen in houtskool het begin van het creative proces. Met een schets geeft ze expresie maar ook het verhaal weer achter het gezicht, wat zowel haar tekeningen als haar schilderijen herkenbaar maakt.

gracespiegel.com
insta: grace_spiegel

Guido Boelman

Locatie: Tijn Akersloot (11)

Tijn Akersloot, al sinds 1965 een begrip! Wij zijn een jaar rond strandpaviljoen en vooral bekend om de ongedwongen sfeer, goede keuken en het prachtige uitzicht. Met grote terrassen en een buitenbar voor de mooie dagen en een gezellige open haard voor de winter.

Wij presenteren met trots onze eigen Guido, voor velen een bekend gezicht op de vloer, maar zeker ook bekend in de kunstenaars- wereld met zijn streetart project Republic Y.

13/14/15 oktober hebben we iedere dag een Art special verrassingscocktail en natuurlijk bijbehorende hapjes, geïnspireerd op de kunstwerken. En Guido is aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

Hans Peters

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Plus minus 15 jaar geleden is Hans naast zijn beroep als interieurarchitect begon- nen met het maken van sculpturen. Eerst in klei en metaal naderhand in kunststof acryl. De vorm wordt eerst gezaagd en geveild uit dikke kunsttsof bladen en daarna met een acryl papje tot een harde massa gevormd eventueel gepatineerd in een kleur lijkend op brons. De meeste ontwerpen hebben een achtergrond metafoor. Aan zijn kunst is zijn achter- grond als ontwerper goed merkbaar. Vorm gaat voor inhoud. Zoek in zijn werk geen diepe gedachten achter ingewikkelde en moeilijk te begrijpen concepten. Het werk is er om het oog te strelen en om zinnen te behagen. De Kunst stelt je op je gemak. Het moet mooi zijn je voelt je er comforta- bel bij. Een gezegde van (David Hume) een schotse filosoof waar ik volledig achter sta “schoonheid begint bij degene die het aanschouwt”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hans van Pelt

locatie: LDC

Tekenaar en schilder

Zijn eerste schilderslessen kreeg hij van Bert Bijnen; Schilder en later bekend Opera Zanger.

Vervolgens kwam hij terecht bij de Haarlemse schilder Poppe Damave.

Echter naast schilderen altijd een sluimerende liefde

-De Cartoon- 

En sedert verscheidene jaren hier volop mee bezig.
Zijn eerste cartoons verkocht hij aan de

- Leger koerier.
- VN
- De lach en andere bladen.

Zijn grote voorbeeld was Yarrah - de grote Nederlandse Cartoonist.

Henk Koelemeijer

Locatie: Oude Raadhuis (1) Zandvoort Optiek (15) & Rodekruis gebouw (19)

Henk schildert in de stijl van de Cobra Kunst, met passie voor kleur. Daarnaast ook prachtige houtskooltekeningen van vrouwen. Verder maakt hij beelden van Staal, hij wordt dan ook wel ‘staalmeester’ genoemd. Hij maakt paarden, vazen, en mensenfiguren beelden met een speciale vaktechniek. Het gaat zover dat uit plat staal de beelden geklopt worden en uit zilver gegoten lijken. Hierin zitten heel wat uren werk. Verder maakt Henk beelden in brons en polyester.

www.kunstlijnhaarlem.nl > henkkoelemeijer
Insta: @henkkoelemeijerart

Henk Kist

Locatie: Oude Brandweer Kazerne (10)

Mijn naam is Henk kist en ik schilder!


Vele jaren geleden op het goede pad gezet door Paul van Wierst en sindsdien heeft het schilderen mij niet meer losgelaten.
Niet gebonden aan en/of beperkt door enige stijlinvloeden schilder ik wat mijn gevoel mij ingeeft en dat kan per dag verschillen.
Het resultaat is zeer gevarieerd werk zowel in onderwerp als in kleur en stijl.
Van Gieterse punters, omdat we daar hebben gewoond, tot aan Zandvoortse bomschuiten, aagezien we weer zijn teruggekeerd; met daar tussenin stillevens met bloemen of met ijs- of sneeuwgezichten.
Mijn atelier is in de “oude brandweerkazerne” waar ik vrijwel dagelijks te vinden ben.

U bent van harte welkom!

Henk kist

Atelier: Oude Brandweerkazerne
Adres: Duinstraat 5, Zandvoort
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Herbert Willems

Locatie: De Smederij, Atelier Akwaaba (8)

Het centrale thema van mijn werk is de door mij zogenoemde ‘heemding’: een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek waar balans, heelheid en harmonie overheer- sen en waar verdeeldheid, conflict en verla- tenheid uitgebannen zijn. Plekken waar we allemaal naar verlangen en zouden willen zijn. Plekken waar we allemaal op een of andere manier ook ‘verborgen herinneringen’ aan hebben! Over mijn werk en de insteek daarbij is door mij een boek geschreven met 80 afbeeldingen én een tekst van eigen hand: ‘Het oog zoekt troost’ Een gesprek over kunst, schoonheid en troost. Bij mij verkrijg- baar. Werk van mij is te zien in galeries, op art-fairs en kunstbeurzen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.herbertwillems.webs.com

Hilly Jansen

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Op bijna alle schilderijen van Hilly Jansen komen vrouwen voor.
Mooie ogen, oorbellen, wimpers en andere mode items.
Zo zijn er schilderijen, vazen, fashion balls en borden.
De modellen zijn allen kleurrijk en toegankelijk.
De werkplek van Hilly is op het bedrijventerrein van Zandvoort.
Daar maakt zij in alle rust haar series vrouwen.
Het ruikt er heerlijk naar verf en terpentine.
Op de achtergrond heerlijke jazzmuziek.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hillyjansen.com

Ingrid Loogman

Locatie: Rode Kruis Gebouw (19)

Sinds 2001 ben ik begonnen met het maken van bronzen beeldjes. Mijn werk is vooral figuratief en ik heb gewerkt in opdracht voor particulieren en bedrijven. Na cursussen schilderen en kunstgeschie- denis ontstond de behoefte om ruimtelijk te werken. In 2004 heb    een masterclass bij Kees Verkade mogen volgen in het kader van Zandvoort 700. Nu Zandvoort op eigen grond.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.ingridloogman-brons.com

Ingmar Bakker

Locatie: LDC (22)

Ik ben Ingmar en woon met mijn gezin in Zandvoort. Ik werk bij een orthodontie praktijk in Heemstede. Altijd ben ik al creatief geweest. Zo ben ik ooit begonnen met de opleiding voor allround grimeur. Afgelopen jaren heb ik de styling van krijtborden voor een aantal horecagelegen- heden in Zandvoort gedaan. Daarnaast ben ik in opdracht sneakers gaan customizen en dat doe ik nog steeds. Op dit moment richt ik me ook op het beschilderen van vazen. Dat vind ik zo leuk omdat ik die niet in opdracht maak maar ik schilder gewoon helemaal wat ik zelf mooi vind. Ik hou van kleur en dat zie je er ook in terug. Mijn bedoeling is dat het een vrolijke eyecatcher in de ruimte is. Ik hoop dat je even komt kijken en dat je net zo blij van de vazen wordt als ikzelf!

insta: @artbyingmar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.artbyingmar.nl

Irene Bernardt

Locatie: Wijn Aan Zee (21)

Maak ik contact?
Hoe doe ik dat?
Of wil ik dat wel?
Ik kies ervoor om het te vermijden. Het
maakt me onzichtbaar. Het maakt de
persoon op de foto niet tot hoofdonder-
werp. Dat is in ieder geval bij de foto’s
waarmee ik dit jaar een van de honderd
FRESH EYES TALENTS werd.
Het is wellicht ook een doorlopend verhaal
in mijn werk. Mijn fascinatie voor de foto-
grafie ligt in de anonimiteit van de mens
in zijn natuurlijke habitat; thuis, op straat,
in de natuur. Mijn foto’s tonen mensen in
beweging en op een dynamische manier
maar met afstand.
De klassieke fototechniek van een scherp
beeld of briljante kleuren is voor mij van
ondergeschikt belang. Onscherpte en
beweging creëren de juiste sfeer in mijn
foto’s.


www.irenebernardtfotografie.nl
Insta: @irenebernardt_fotografie

Iris Planting

Locatie: Bijgebouw Protestantse Kerk (4)

Fotograaf Iris Planting werkt al meer dan 20 jaar onder de naam ‘DutchAndFamous’ voor kranten, magazines en grote namen uit de mode-industrie. De laatste tijd heeft zij zich toegelegd, mede door alles wat er om ons heen gebeurt, tot het vastleggen wat heel dicht bij haar staat. De duinen en zee in haar omgeving met alles wat daar bloeit en groeit combineert zij met haar passie voor het menselijk lichaam. Ze ziet de overeenkomsten en legt 2 beelden vast in 1 veranderend beeld. Door deze speciale en unieke techniek te gebruiken ervaar je een visuele transformatie van natuur naar mens. Ze noemt haar project Spiegelling en hoopt dat mensen beter leren kijken. Niet alleen naar zichzelf, maar ook vooral naar de veranderende natuur om hen heen.

www.dutchandfamous.com
www.spiegelling.nl
insta: @dutchandfamous
insta: @by_irisplanting
insta: @spiegel_ling

Jaap Visser

Locatie: Wijn aan Zee (18), Bloemsierkunst J.Bluijs (21)

Geboren 1953 te Zandvoort, Grafische opleiding genoten en ander vak gekozen, (auto branche). Wel altijd creatief geweest en diverse uitdagingen aangegaan, zoals schilderkunst, airbruch, beide realistisch en nu schilderen in epoxyhars aan het beoefenen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jacobien Vermeulen

Locatie: LDC (22)

Ik ben Jacobien Vermeulen-Kuipers en ben begin 2018 in Zandvoort komen wonen. Daarvoor woonde ik een tijdlang op Texel, waar ik een groot atelier had, waar elke week een groep modeltekenaars bijeen kwam. Daarvoor woonden we in Amsterdam, waar ik ook geboren ben. Nu teken ik oa bij de KZOD in Haarlem, in De Waag als gasttekenaar. Naast het tekenen naar levend model maak ik taferelen en landschappen die niet op de werkelijkheid zijn gebaseerd, maar uit het geheugen of uit fantasie. Die zijn voor een groot deel aquarellen, enkele met acryl ge- daan. Schilderen en tekenen heb ik geleerd bij De Wackersacademie in Amsterdam, bij ateliers Buri en later toen we naar Texel gingen bij Artiance in Alkmaar. Verder autodidact. Dat is me altijd van pas gekomen, omdat ik veel vrijheid nodig heb om me beeldend te kunnen uitdrukken. Dat ik niet aan regels gebonden hoef te zijn, aan conventies etc. Nu heb ik een atelier hier in Zandvoort. Ik exposeer oa. enkele taferelen in aquarel en/of bister die gebaseerd zijn op beelden van de verwoestingen in Oekraine.

Aterlier: Nicole Post Emmaweg 1
www.i-photo.nu/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jasmijn Tolk

Locatie: De Smederij, Atelier Akwaaba

Fine Art fotografe Jasmijn Tolk exposeert met haar serie ’Stillevens’ in atelier Akwaaba. Stillevens is een serie met 17e-eeuwse objecten in de hoofdrol, uit de collectie van o.a. Endlich antiquairs en Jan Beekhuizen (bekend van ’tussen Kunst en Kitsch’) In Stillevens is een belangrijke rol weggelegd voor licht en compositie. Zo werkt Jasmijn in de serie vanuit één lichtbron -een raam-, zoals in de 17e eeuw ook gebeurde. Door het kleurpalet en de nabewerking zetten deze stillevens je even op het verkeerde been en lijken zo uit een schilderij van Willem Claesz te zijn weggelopen. Zo ook zijn er zilverob- jecten in haar stillevens verwerkt die Willem Claesz zelf in zijn handen heeft gehad om te schilderen in 1635, een van die schilderijen hangt in het Rijksmuseum.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jasmijntolk.nl
Instagram: jasmijn_tolk

Jan Gerber

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Vanaf mijn 12e jaar fotografeer ik. Gestart met een Kodak ‘spreeuwenkistje’ gevolgd door een balg camera.
In 2006 kocht ik mijn eerste digitale camera een CANON 5d. Tevens maakte ik kennis met Photoshop, de digitale doka.
Echter er kon veel meer.: toevoegen, weglaten en structuren aanbrengen.
Mijn werk bestaat eruit om realistisch uitziende creaties maken door veel foto’s samen te voegen tot één fotocollage.
Dit betekende een hele andere kijk op fotografie en fotograferen.
De enkele foto is daarbij geen doel meer op zich maar een onderdeel om een groter geheel te creëren. Ik creëer fictieve surrealistische werelden door ideeën vanuit mijn fantasie d.m.v. foto’s manifest te maken.
Hierbij gebruik ik soms tot 80 foto’s per beeld. Soms duurt het meer dan een jaar voordat ik een compositie samengesteld en bewerkt heb. De geest is niet aan plaats, tijd en realiteit gebonden, het fotograferen wel.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jcgerber.com

Jan van den Bos

Locatie: LDC (22)

Mijn werk ontstaat uit krabbeltjes, schetsen. Er ontstaat een vorm die ik verder uitwerk. Daarna vormgeven in metaal. Het gevecht met het stugge materiaal.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.beeldenvanjan.nl

Joyce Goverde

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Joyce Goverde is freelance fotograaf met focus op creatieve storytelling:
het maken van visuele verhalen voor projecten en organisaties.
Altijd met de mens centraal. ‘Fotografie is een prachtig medium dat online én in real life van grote betekenis kan zijn voor mensen.’
Joyce brengt het liefst verhalen met maatschappelijke meerwaarde in beeld.
Verhalen die anderen inspireren, motiveren en raken.
Ze houdt ervan om pioniers / nieuwe initiatieven met bijzondere missies op een unieke
wijze in beeld te brengen. Zowel lokaal als (inter)nationaal.
Door de jaren heen heeft Joyce wereldwijd beeld gemaakt.
Ze is gespecialiseerd in authentieke portretfotografie en het fotograferen van redactioneel beeld, in het maken van creatieve documentaire fotoseries voor projecten en NGO’s.
Ook creëert zij aansprekende content voor beeldbanken, websites en social media van bedrijven en projecten. Daarnaast fotografeert ze voor redacties van lokale en regionale overheid, om nieuws en verhalen in beeld te brengen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.joycegoverde.com

Karina Veeren

Locatie: LDC (22)

Mijn naam is Karina Veeren en heb tijdens deze afgelopen periode het schilderen weer opgepakt. Bloemen zijn altijd mooi om te schilderen. Als kind ben ik al geïnspireerd door het enthousiasme waarmee mijn ouders de tuinen waar dan ook weer tot een klein paradijsje maakten. Ik ben opge- groeid op Curaçao en daar hadden wij een prachtige tuin met Cayenne, Bougainvillea, Franchipane en orchideeën. Eenmaal in Nederland bloeiden na enige tijd de Seringen, het Vingerhoedskruid, de lupines, het Duizendschoon en de Bruidsluier volop. Tijdens de vakanties naar Engeland bezoch- ten we vaak allerlei tuinen van beroemde schrijvers en kunstenaars, zoals: Sissinghurst (Vita Sackville West), Charleston (Vanessa Bell) en de tuinen van Chartwell, het buiten- huis van Winston Churchill. Het schilderen van bloemen fleuren je op, maken je blij, geven je rust en kleuren je interieur.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Insta: peinturedefleurs.by.karina

Kees Juffermans

Locatie: Voormalig Rode Kruis gebouw (19)

Kees Juffermans neemt oude materialen ter hand en steekt ze in een nieuw jasje.

Kees Juffermans
www.junkyart.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maarten Vis

Locatie: Le Bar (5)

Ik ben opgegroeid in Zandvoort en ik hou
van het water. Daarom heb ik voor dit
jaar de zee en zeedieren als onderwerp
gekozen.En dat was voordat ik wist dat
mijn werk in een visrestaurant zou komen
te hangen, wat het extra passend maakt.
Ik werk als grafisch (3d) ontwerper en
dat is natuurlijk creatief, maar vaak ook
nogal technisch. Daarom is schilderen met
waterverf een fijne tegenhanger. Het is
onvoorspelbaar en rommelig. Je hebt het
niet helemaal onder controle en dat maakt
het uitdagend.

www.maartenvis.nl
www.maartenvis.com

Maarten van Wamelen

Locatie: Wijn aan Zee (21)

Zandvoorter Maarten van Wamelen is een autodidact; hij heeft zich door zelfstudie de aquareltechniek eigen gemaakt en heeft daarbij een eigen stijl ontwikkeld. 

Zijn liefde voor rivieren, meren en de zee komt in veel van zijn aquarellen tot uiting. Verstilde polderlandschappen doorsneden door karaktervolle slootjes, maar ook vergezichten waarbij het wijdse van strand en zee een prominente rol speelt.

Van Wamelen exposeerde onder meer in Schoonhoven, Middelburg, Zandvoort, Haarlem en bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Maarten van Wamelen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark Beerepoot

Locatie: Rabbel (22)

Mijn naam is Mark Beerepoot. Eigenaar en artiest van Airbrush Beerepoot. Op jonge leeftijd was ik al vaak aan het tekenen. In 2007 kocht ik mijn eerste Airbrush pistool en vanaf dat moment was ik verkocht. Na een opleiding voor de basis techniek en veel oefenen heb ik mij gespecialiseerd in het airbrushen van muren en textiel. Ik airbrush zo goed als alles free hand. Free hand (Vrije hand) airbrush wil zeggen dat ik geen gebruik maak van mallen sjablonen of afplak werk. Ik werk nauwkeurig en ik ben perfectionistisch. Daarnaast ben ik creatief in het bedenken van ontwerpen. Steeds weer geeft mij het een goed gevoel als ik een tevreden klant achterlaat.

In Zandvoort zijn onderdoorgangen (poortjes) verfraaid met nostalgische muurschilderingen gemaakt door kunste- naar Mark Beerepoot en geleid door vrij- willigers Hilly Jansen en Peter Tromp. Mark Beerepoot heeft hierbij gebruik gemaakt van duurzame verf en airbrush-technie- ken. De muurschilderingen tonen typeren- de thema’s zoals: het strand, de zee, het circuit en de watertoren. Doordat er goede verlichting is, krijgt het ook nog eens een stijlvolle uitstraling. Deze onderdoorgan- gen oftewel poortjes zijn een open- luchttentoonstelling en een waardevol onderdeel van wandelroutes in Zandvoort. Ander werk van Mark Beerepoot is tevens zien bij Cafe Rabbel.

Marja van Bezu

Locatie: Oude Raadhuis (1)

De realistische en gedetailleerde tekeningen van Marja van Bezu zijn gemaakt met pastel en houtskool. Haar onderwerpen zijn her- kenbaar: een vrouw die een emmertje staat uit te spoelen in zee, een close-up van een parfumflesje of een wat viezige wastafel. De voorwerpen en alledaagse situaties die ze tekent roepen een onnadrukkelijk tijds- beeld op. De mensen in haar tekeningen en beelden poseren niet, maar zijn in zichzelf gekeerd en vastgelegd op een toevallig moment. De beelden zijn van keramiek waardoor er nog een andere dimensie wordt toegevoegd. Ze krijgen een meer karikaturaal, stripfiguurachtig karakter.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.marjavanbezu.nl

Marlène Sjerps

Locatie: Rode Kruis Gebouw (19)

Marlène Sjerps ontdekte haar liefde en talent voor het beeldhouwen eind jaren tachtig. Vanaf dat moment ontwikkelde zij- zich    als autodidact en niet gehinderd door culturele ballast en andermans ideeën, een geheel eigen stijl. Een en ander resulteer- de voor Zandvoort in de plaatsing van een viertal grote beelden, waarvan twee in de openbare ruimte, en de expositie Boulevard Marlèn3 die zich uitstrekte over de boulevards Favauge en Paulus Loot.

Marlène Sjerps
www.marlenesjerps.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 188 688 37

MelK&G

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Laat je betoveren door de opvallende fluorescerende schilderijen van MEL.K, die transformeren tot hypnotiserende visuals. Samen met G creëren ze een unieke fusie van kunst en muziek, die je meeneemt op een boeiende multidimensionale reis.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://bit.ly/artofmelk
Insta: @mel.k_art
www.mixcloud.com/MEL.KandG

Nel Kerkman

Locatie: LDC (22)

In 1959 volgde ik reclame-illustratietekenen bij de Haarlemse kunstacademie, deze studie heb ik succesvol afgerond. Mijn voor- keur gaat uit naar figuratieve kunst. In het begin schilderde ik op doek en later maakte ik aquarellen. Door toeval ontdekte ikhet schilderen op zijde vooral de felle kleuren spreken mij erg aan. Schilderen op zijde is een verhaal apart, de verf reageert heel anders dan op papier en gaat zijn eigen gang. Daardoor ontstaan er fraaie patronen die je door bepaalde technieken kunt indammen. Tijdens het schilderen op zijde kwam ik in aanraking met de Chinese zijde- kunst. Dat is weer een heel andere techniek met gebruik van kleine penselen, geïmpreg- neerde zijde én heel veel geduld. Van jongs af aan heeft tekenen mij altijd geboeid. Na al die jaren is schilderen nog steeds mijn grootste passie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

New Wave

Locatie: LDC (22)

New Wave is de muziekschool voor inwoners van de gemeente Zandvoort en biedt instru- mentaal- en vocaal muziekonderwijs in alle genres, voor kinderen en volwassenen.

Nelleke de Blaauw

Locatie: Agatha Kerk (23)

Mijn werk bestaat uit landschappen, omdat natuur altijd inspiratie geeft. Op de wereld en met alles wat daarop leeft moeten we zuinig zijn. Ook bijvoorbeeld Kraanvogels die ik schilder hebben een prachtige symboliek. Graag laat ik mijn werk zien en heet u welkom op Zandvoort Art.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://nellekedeblaauw.wordpress.com/

Noor Brandt

Locatie: Hanneke Voit Bloemen (7) LDC (22) , Zandvoorts Museum (25)

Mijn naam is Noor Brandt en ik wil oprechte beelden maken: What you see is what you get    …en iets meer: mijn verhaal over beweging, maat, vorm en balans. Ik streef als beeldhouwster na figuratieve sculpturen te creëren die ene bepaalde ‘joie de vivre’ uitstralen. Middels verbeeldingen van mens en dier poog ik verhalen, bewegingen of vormen te laten zien die in de eerste plaats een glimlach op het gezicht van de aanschou- wer toveren. ‘Omdat ik ontwikkeling in kunst en ambacht heel belangrijk vind, besluit ik me te laten scholen aan de Wackers Akademie in Amsterdam (2008-2013). Na afronding van deze klassieke kunstacademie blijf ik wekelijks, ook om elkaar te inspireren, samenwerken met collegae beeldhouwers voor het werken naar model’. Vanuit mijn atelier in Zandvoort werk ik met was als voornaamste materiaal. Pas wanneer een beeld helemaal naar mijn wens gevormd is, wordt het gegoten in brons of ne- olith. Via verscheidene galeries en exposities verspreidt mijn werk zich de laatste jaren door binnen- en buitenland.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.noorbrandt.com

Nicole Post

Locatie: Atelier Nicole Post/ Wijn aan Zee

Mijn kunstwerken zijn grote en kleine expressie’s van naakten. Ik werk voorna- melijk met acryl verf, bladgoud op papier, hout en canvas. Geïnspireerd door naakten door de eeuwen heen, met een twist naar deze tijd. ‘Ik zet mijn gevoel en emotie om in een creatieve expressie zodat de aanschouwer, vaak onbewust, geraakt wordt in zijn gevoel en emotie’.

Kunstacademie geschoold, creatief als Art Director doe ik niets liever dan kunst maken en mensen inspireren. Ik geef graag workshops en cursussen om mijn kennis en ervaring te delen met mensen die op zoek zijn naar ‘uit het hoofd, in het hart’ met als doel de eigen creativiteit verder te ontwikkelen.

Atelier: Emmaweg 1 www.nicolepost.nl insta:@nicolepostart www.facebook.com/NicolePostArt

Paul Janssen

Locatie: Tijn Akersloot (11), Rode Kruis Gebouw (19)

Paul is geboren en getogen in Zandvoort. Als autodidact maakt hij kunst sinds 1980. Hij begon met het maken van surrealistische olieverf schilderijen op doek. Later zou het medium hout zijn voorkeur krijgen. In het begin waren het voornamelijk hout- snijsculpturen, zoals totempalen en tiki’s. Later is hij zich meer gaan richten op het maken van“Zeebeesten” en “surf art” (kunst geïnspireerd op de oceaan, golven en surfen). Paul’s werk is zomers veelal te bewonderen bij meerdere strandpaviljoens.

fb: PaulJansenHoutbewerking
insta: @totempauljansen
website: totempauljansen.nl

Paul Beijersbergen van Henegouwen

Locatie: Rabbel (22)

Paul Beijersbergen van Henegouwen (1953) Is gepensioneerd bouwkundige. Ooit onder aan de ladder begonnen als timmerman, later werd hij Bouwkundig (autocad) tekenaar en de laatste 20 jaren voor zijn pensioen werkte hij als Regisseur Huisvesting bij de VNG. Behalve met zijn zes kleinkinderen houdt Paul zich bezig met zijn grote hobby, de Jan Lammers Collectie. Hij is de auteur van het boekje ‘Een halve eeuw autosport beleve- nissen’    Rond 2000 ben ik begonnen met een project, dat in de loop der jaren enorme proporties heeft aangenomen: Het aanleg- gen van een complete collectie modelauto’s van alle wagens waar Jan Lammers in heeft geracet, getest en demo’s in heeft gegeven. Van al deze modellen in de schaal 1:43 tot aan de 1:18, heb ik zo’n 75 procent zelf omge- bouwd. De collectie is behoorlijk bekend en is al enkele malen op de televisie vertoond en er zijn al veel artikelen over geschreven in de auto bladen.

www.paol.nl

Petra de Vries

Locatie: LDC (22)

Voor Petra de Vries is beeldhouwen in steen haar passie. De organische basisvormen uit de natuur en directe omgeving dienen haar als inspiratie en uitgangspunt. Na de opleiding bij de VABK (Vrije Academie voor Beeldende Kunst), waar zij ervaring heeft opgedaan met modeltekenen en -boet- seren, is ook het menselijke lichaam een interessante uitgangsvorm geworden om in steen te beeldhouwen. Zo maakt zij ook sculpturen in opdracht...

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.petradevries.exto.nl

Rietta van der Kolk

Locatie: De Smederij, Atelier Akwaaba (8)

Mijn naam is Rietta van der Kolk. 35 jaar geleden ben ik begonnen met deze kunst van het bewerken van eieren. Ik be- werk o.a. struisvogel eieren, nandoe eieren, zwanen eieren en ganzen eieren. Het beste ei om te bewerken zijn de nandoe eieren. Grote eieren en iets dunnere schaal. Het be- werken ervan doe ik met een diamant zaagje en een dremel en zal dat graag demonstre- ren tijdens Zandvoort Art.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dekunstvanfaberge.jimdo.com

Rick Kops

Locatie: Atelier 't Schelpje (9)

Rick Kops (1970) is in 2017 begonnen met het maken van kunst. Momenteel studeert hij aan de rietveld academie en de NAU in Utrecht. Naast het maken van Kunst heeft een hij ook een bouwbedrijf in Heiloo (Kops Aannemers). Rick laat zich voornamelijk inspireren door zijn omgeving,    zijn werken ziet hij ook als zijn dagboek.    Zo heeft hij het afgelopen jaar zich laten inspireren door zijn nieuwe omgeving Zandvoort waar hij sinds september 2022 is gaan wonen. Rick heeft zijn atelier in Alkmaar en een kleine expositie ruimte in Zandvoort aan het Schelpenplein 19, tijdens Zandvoort Art bent u daar van harte welkom.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.instagram.com/rickkops

Rogier Cornelisse

Locatie: Oude Raadhuis

DAGVOGELS Ze komen uit een ei. Ze zitten op een tak of op een dak. Of op het strand. Ze vliegen over de golven, natúúrlijk vliegen ze.

Ze twijfelen en stellen vragen. Ze vogelen, ze keuvelen, ze snavelen. Ze zijn narcistisch (Ik! Ik! Ik!) en ontzettend sociaal. Ze hoeven niks en willen het allemaal.

Sinds 1 januari 2020 tekent Rogier Cornelisse iedere dag een vogel - meestal met een korte tekst - die hij op zijn Instagram-account zet. Inmiddels zijn het er meer dan 1300. Een aantal van deze DAGVOGELS exposeert hij tijdens Zandvoort Art in het Zandvoortse Raadhuis.

Rogier Cornelisse (1975) is reclamemaker, dichter en illustrator en woont in Heemstede.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

instagram.com/bureaucornelisse dagvogels.nl boek DAGVOGELS (€36; ISBN 9789090366562)

Sabrina Vermeulen

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Sabrina Vermeulen is een Nederlandse kunst- en portretfotograaf die geïnspireerd wordt door de natuur en de manier waarop wij als mens met haar verbonden zijn. In haar werk onderzoekt ze onze verbinding met de natuur en probeert zij op een dieper niveau met haar om te gaan door middel van haar werk. Daarmee probeert ze niet alleen zichtbaar te maken wat zichtbaar is, maar ze laat ruimte voor jou en je eigen invulling. “De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Het is inspirerend om te zien hoe elk klein schepsel het ecosysteem vormt. Waar een uitgebalanceerde cyclus van materiaalstromen andere organismen dient, niet voor eenmalig gebruik, maar het een dient het ander. Ik hoop dat mijn kunst jou inspireert om te zien, te waarderen en zorg te dragen voor onze mooie natuur.”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.i-seayou.com
Insta: iseayou.photography
facebook: https://www.facebook.com/iseayoufotografie

Sabine Charles

Locatie: LDC (22)

In mijn werk laat ik de verborgen randen van
de realiteit zien. Het verborgene is niet altijd
mooi, het kan ook een residu zijn van boze
dromen van mensen. Mijn werk refereert
aan angsten, maar ook aan kinderlijk spelen
met je fantasie en humor, zoals bang zijn van
je eigen schaduw.
Als voormalig podiumkunstenaar combineer
ik mijn werk vaak met performance. De
thematiek: figuren die overleven. Via hen
wil ik de toeschouwer vervreemden, andere
werelden laten ervaren.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sabinecharles-art.nl

Sarah Michael

Locatie: De Smederij, Atelier Akwaaba (8)

De sculpturen van Sarah zijn uit meerdere gedraaide keramieke delen gemaakt, soms ook vervormd, en dan aan elkaar gemon- teerd. Ze zijn beschilderd met kleurrijke engobes en na de biscuit brand krijgen ze een glans transparant glazuur. Ze maakt beelden zowel voor binnen en buiten. Vaak heeft het een maatschappelijk thema, dat op een speelse manier belicht wordt. Ze maakt er een verhaal van en vertelt zo wat haar standpunt is over een bepaald onder- werp en dat met een toefje humor.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sarahmichael.nl

Therry Koelemeijer

Locatie: Oude Raadhuis (1), Rode Kruis Gebouw (19) & Vlug Fashion (15)

Ik ben Therry Koelemeijer en maak acryl/paper-art portret schilderijen. Meestal innatuurlijke kleuren met hier en daar eenkleurrijke touch, of goud en zilver elemen-ten. Soms zijn er verrassende kleine detailste ontdekken zoals dieren, letters etc.Daarnaast ontwerp ik ingelijste lijnteke-ningen en abstractjes met 1 tot 3 kleurenin acryl.Ieder schilderij is voor mij pas klaar als ikhet gevoel heb dat het helemaal in zijn eigenelement zit.Ik KIJK, VOEL en DOE tot het klopt. Dekleuren, compositie, sfeer en gevoel moetenéén zijn!!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Insta: @appelful

Thomas Langeveld

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Thomas Langeveld (Haarlem, 1984), is al meer dan 20 jaar actief als kunstenaar en begon zijn carrière als autodidact in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Van 2014 - 2017 studeerde hij aan de Angel Academy of Art in Florence, Italië, waar hij de academische schildermethodes leerde die hij later in zijn eigen persoonlijke aanpak zou verwerken. In 2018 richte hij met zijn partner Mischa Tranquilli, die hij tijdens zijn studies in Florence heeft ontmoet, het Dutch Atelier of Realist Art (DARA) in Haarlem op. Hier organiseren zij verschillende workshops en cursussen in realistische teken en schilder- kunst, hierbij richten zij zich voornamelijk op academische technieken. Zijn kunst is tentoongesteld in soloshows en groepsten- toonstellingen in Nederland, België, de Verenigde Staten en Italië, en is verkocht in privécollecties in Noord-Amerika, Europa en Australië. Thomas heeft veel gereisd naar landen in het Verre Oosten, waar hij veel inspiratie opdoet voor zijn persoonlijke werken. Zijn repertoire varieert, maar hij richt zich vooral op land- schap, portretten en figuratieve werken. Hij werd erkend als een top tien finalist in de The Representational Art Conference 2018 in Leeuwarden. Tijdens deze expositie zullen onder andere academische studies, plein air landschappen, naakt studies, kopieën van oude meesters (Rembrandt, Thérèse Schwartze) en vrij werk te zien zijn.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.dutchartatelier.com

Truus Pijpers

Locatie: LDC

Met behulp van verschillende leermeesters heb ik leren spelen met kleuren. Vooral felle kleuren spreken mij zeer aan. Het materiaal en de techniek waarmee ik werk zijn wisselend: scheurtechniek, gesso, zand en papier en dat alles met acryl in felle kleuren. Op dit moment spreekt abstract werk mij het meeste aan.
Het lijkt vaak eenvoudig, maar is oh zo lastig. Dagen, ja zelfs nachten kan ik er in gedach- ten mee bezig zijn. Al schilderend verbaast het mij elke keer weer dat er vaak totaal iets anders op het doek komt dan ik in mijn hoofd had.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Udo K. Geisler

Locatie: Oude Raadhuis (1)

Udo K. Geisler woont in Zandvoort. Hij werkt als visual artist en freelance fotograaf. Zijn werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen en is opgenomen in verschillende collecties. Udo K. Geisler heeft zijn hele leven lang in of nabij de grote stad gewoond. Het sociale en culturele leven zijn voor hem onmisbaar net als ontspanning in de natuur.

Bos en bomen Ik zie de mens niet alleen als sociaal wezen maar ook als onderdeel van de natuur. Nadat ik een aantal fotoprojecten met stedelijke onderwerpen had afgewerkt kwam de natuur vanzelf als volgend onderwerp bij mij op. Wandelingen door bos en duinen dicht bij huis vormen de basis voor een onderzoek naar bos en bomen. Wat zijn dit? In de serie ´Bos en Bomen´ ben ik op zoek naar de delen en het totaal: wortels, stam, takken, bladeren, onder- ling verband? Vorm en kleur verschillen van soort tot soort, er is niet zoiets als de boom. Elke boom is een individu. Hij komt als kiem uit een zaad, groeit, en vergaat. De normale cyclus van het leven. Toch hebben weinig mensen hiervoor aandacht, niet voor details maar ook niet voor het totaal. In de fotoserie ´Bos en Bomen´ gaan wij mee met de verschillende stadia uit het leven van de boom, het is geen botanisch boekje maar een handleiding om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vera Bruggeman

Locatie: Fera Bloemen (17) en LDC (22)

Haar Lyrisch abstracte werken, zijn een im- pressie van dagelijkse gedachten en emoties vormgegeven in uitbundige kleuren. Liefde, muziek, verleiding, de natuur en de mensen om haar heen zijn een bron van haar inspiratie en bevolken haar doeken die vaak op intuïtieve wijze ontstaan. De schoonheid van de imperfectie loopt als een rode draad door haar werk. Dat onder- scheidt de mens van de A.I. Naast haar abstracte werk schildert en te- kent ze als afwisseling ook graag portretten en stadsgezichten. Met acrylverf, waterverf, olieverf, krijt of inkt, waar je ook maar mee kan tekenen en of schilderen. Sinds een jaar is er ook een kleurrijke serie unieke keramieke schalen en borden van haar    te zien en te koop, o.a. in keramiek- winkel Glazuur in de Jacobijnestraat 6 in Haarlem. Haar atelier is gehuisvest in het gebouw van haar voormalige lagere school, het Hildebrandshuis    in Heemstede aan de Voorweg 49A.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.verart.nl

Walter Sans

Locatie: Oude Brandweer Kazerne (10)

Walter fotografeert vooral analoog: “Persoonlijk ben ik wars van beeldbewer- king en -manipulatie. Ik maak pure beelden, onbewerkt en met ‘echte’ mensen. Juist in het tijdperk van digitale fotografie waardeer ik de vertraging van analoge fotografie. Deze vorm van ‘slow-photography’ dwingt je tot keuzes tijdens het fotograferen”.

Hij werkt ook veel op Polaroid en met technieken uit de pionierstijd van de fotografie. Het resultaat zijn beelden die ver staan van de digitale snapshots waarmee we dagelijks overspoeld worden. De originele polaroids zijn gewild bij verzamelaars en de uitvergrootte reproducties sieren inmiddels vele wanden. Hetzelfde geldt ook voor zijn bijzondere cyanotypen waarbij elk exemplaar uniek is.

Afgelopen zomer exposeerde Walter tijdens de toonaangevende landelijke overzichtstentoonstelling ‘De magie van Polaroid’ in Schiedam. Tijdens Zandvoort Art zullen ook originelen van deze tentoonstelling te zien zijn. Zo zijn er naast dubbelopnamen ook Polaroids waarbij de drager vervangen is door 24K goud. Ook zijn er nieuwe blauwdrukken van Zandvoort te zien. Deze zijn met botanische kruiden en bloemen gekleurd. Walter Sans woont en werkt in Zandvoort. Zijn atelier met een kleine portretstudio bevindt zich in de Oude Brandweerkazerne aan de Duinstraat.

www.waltersans.com
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Insta: @waltersans
Vimeo: https://vimeo.com/waltersans

Willy Ypenburg

Locatie: Oude Brandweer Kazerne (10)

Willy Ypenburg is geboren in Amsterdam. Zij schildert sinds 1995. Haar inspiratie voor haar werken haalt zij onder andere uit de natuur en de alledaagse dingen, hierin is zij op zoek naar de verstilling. Haar vorm en kleurgebruik is minimaal maar krachtig. Door haar intuïtieve aanpak behoudt haar abstracte werk onderling een samenhang; zet er een paar bij elkaar en je begrijpt dat het uit dezelfde verbeelding komt

Atelier: Willy Art Studio Atelier
adres: Oude Brandweerkazerne, Duinstraat 5, Zandvoort
Insta: @willyartstudio
Facebook: Willy Ypenburg
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meedoen?

Kunstenaars die mee willen doen aan Zandvoort Art betalen € 50. Hiervoor word je vermeld op onze website, in het programma boekje (1 kolom) en op onze socials. Wil je 2 of 4 kolommen in het boekje dan betaal je respectievelijk €70 en € 150.

Wij regelen ook een beachflag (bruikleen) zodat jouw locatie goed zichtbaar is. Bovendien word je ook nog eens uitgenodigd voor de openingsavond op vrijdag 12 oktober. Wil je meedoen aan Zandvoort Art? Als Kunstenaar of locatie?

Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven

Wil je meedoen als kunstenaar, locatie of sponsor aan Zandvoort Art 2024? Schrijf je dan uiterlijk 15 juni in via onderstaande knop! 

Reageer

Laat een berichtje achter voor ZandvoortArt of een van onze kunstenaars